top of page
commissions
934BAC25-1216-4839-A225-4C99DC5335AD_edited.jpg

DIER PORTRET

VEREEUWIGEN VAN EEN DIERBARE

Als een dier wegvalt uit het leven, dan ontstaat er een gevoel van leegte en gemis. Ik vind het heel bijzonder om met een goed getroffen schilderij troost te kunnen bieden en iets van een gevoel van aanwezigheid op te roepen. Een geliefde komt er niet door terug maar zo blijft het gevoel van die dierbare vriendschap of liefde enigszins bewaard en van tijd tot tijd bereikbaar.

De band tussen mens en dier is vaak heel rijk en intens. Tijdens de kennismaking vraag ik daarom altijd uitvoerig naar hun ervaringen. Zo ontdek ik naast de uiterlijkheden, ook wat voor karakter daar achter schuil gaat. Een echte ontmoeting is een onmisbaar facet voor het kunnen schilderen van een waarachtig portret. 

FANU
 

Fanu, in opdracht geschilderd

Olieverf op doek

80 x 60 cm

2023

VESPER
 

Vesper, in opdracht geschilderd

Olieverf op doek

80 x 60 cm

2022

HERA
 

Hera, in opdracht geschilderd

Olieverf op doek

140 x 100 cm

2021

PAARD IN DE WINTER
 

Olieverf op doek

80 x 60 cm

2021

WERKWIJZE EN TARIEF

Aan ieder portret ligt een uniek proces ten grondslag. Liefst begin ik met een persoonlijke ontmoeting en ervaar ik de sfeer van de ruimte waarin het werk komt te hangen. Dit is bepalend voor de opzet van het schilderij en de kwaliteit. De foto's die daarbij gemaakt worden, dienen als referentie materiaal.

Het voortraject en het schilderen van een portret vergt veel tijd en is daarom vrij kostbaar. Bepalende factoren zijn het formaat, aantal personen, de techniek en de complexiteit. Zoals details in de achtergrond, sierraden of kleding. 

Meer weten?

Lees hier meer over de werkwijze of neem contact op om de mogelijkheden door te nemen en een vrijblijvende offerte. 

bottom of page