top of page
commissions
74700DF7-77C1-4FA2-A4B3-9291B6DD1B2B.JPG

WERKWIJZE

VAN IDEE TOT SCHILDERIJ

 

 

Oriënteren 

We starten met een vrijblijvend gesprek en een kennismaking. Diverse facetten van het portretschilderen neme we door.

 

Wat zijn bijvoorbeeld uw wensen met betrekking tot het formaat. En wilt u een portret van alleen het hoofd en schouders. Of misschien ten voeten uit.

 

Ook de stijl komt aan bod. Heeft u voorkeur voor een losse impressionistische of heel realistische en fijne stijl. En tot slot de mogelijkheden qua budget.

 

Als we wederzijdse verwachtingen hebben kunnen afstemmen, stel ik een offerte op. 

Leren kennen

Een ontmoeting is een onmisbaar facet in het proces en komt ten goede aan de kwaliteit van het schilderij.

Ik krijg meer 'voeling' met de persoon of het dier. Het is een heel bepalende referentie tijdens het schilderen en daarmee van invloed op hoe krachtig en raak het werk tenslotte wordt.

Schilderen

Het maken van een schilderij is arbeidsintensief. De achtergrond, rijke details zoals kleding of sierraden en andere accessoires, zijn sterk van invloed op de doorlooptijd. 

In overleg kunnen we een moment kiezen voor een tussentijdse bezichtiging maar meestal vind ik het fijn om door te werken tot het resultaat er is. 

Onthulling

In het atelier vindt feestelijk de onthulling plaats met een drankje en het schilderij wordt overhandigd samen met een papieren echtheidscertificaat.

Het schilderij kan ook verzonden worden.

Na ontvangst en tevredenheid volgt de tweede factuur.

?

Akkoord 

Als de opzet van het portret goedgekeurd is, maken we een afspraak voor een ontmoeting. 

Fotoshoot

Tijdens de ontmoeting wordt ook een ruim aantal fotos gemaakt waarvan de beste als referentie bij het schilderen gebruikt zullen worden.

Inlijsten

Samen bepalen we een stijl voor de lijst. Zodra het schilderij droog is wordt het schilderij ingelijst bij een lijstenmaker. 

Neem contact op voor meer informatie over de prijzen.

     Nadja koos voor een abstract werk:

'Frank werkt zeer professioneel en heeft een prettige, warme persoonlijkheid. Hij dacht goed met me mee over waar het op te hangen en hoe in te lijsten, waardoor het perfect bij mijn interieur past.'

Lees hier meer reviews van anderen.

bottom of page