top of page

DE ZIEL, AUTHENTICITEIT, INTEGRITEIT EN OOG VOOR DETAIL 

'Naast de esthetische kwaliteit van mijn werk gaat het mij vooral om het gevoel dat het oproept.' 

L1001360-1.jpg

FOTO Door mijn vader en artistieke mentor, Marcel Verbrugge.

Ik ben opgegroeid in een gezin waar veel getekend en geschilderd werd. Mijn vader bouwde zijn eigen atelier in de tuin. Ik stond regelmatig met grote ogen naar hem te kijken terwijl hij met zijn Sony walkman heen en weer liep: Dan weer afstand nemend van zijn werk, turen en weer terug voor een aanpassing of nieuwe haal met een kwast of groot stuk krijt. Peter van Ginkel, dé winkel in Arnhem voor kunstenaarsbenodigdheden, was een favoriet uitje. De geur in de winkel alleen al... Ik kwam meestal thuis met een nieuw potloodje of gummetje. De boeken met tekeningen van oude meesters op de boekenplank op zolder, ik kon er geen genoeg van krijgen. Hoe doe je dat!?? Ik heb er heel wat nagetekend. 

 

Handvaardigheid en tekenen waren uiteraard mijn lievelingsvakken op school. En niet alleen omdat ik daar les kreeg van mijn vader. Met het oog op zekerheid en een vaste baan koos ik voor een beroep dat zo dicht mogelijk bij m’n passie zou liggen: industrieel ontwerper. Mijn droom kwam uit en ik studeerde af in Delft. Na 4 jaar zelfstandig ondernemen werd ik bij Philips aangenomen in Amsterdam. Heel wat keukenapparatuur, strijkijzers, schoonheids- en gezondheidsapparatuur zijn voorbij gekomen. En de nodige Design Awards hebben ik en mijn collega’s trots binnengesleept. 14 jaar heb ik voor Philips Design gewerkt waarbij ik grofweg de tweede helft dienst mocht doen als Creative Lead; dagelijks leiding geven aan een team van ontwerpers.

 

In die periode ben ik getrouwd met Leonie, kochten we een huis bij een bos(je), kregen we 2 mooie dochters, is een kat bij ons komen wonen, en… ben ik weer gaan tekenen. Mijn behoefte aan creëren, het kunstzinnige onderzoek drong zich heel sterk op en trok in toenemende mate mijn aandacht. Relatief eenvoudige inkt portretjes, werden aquarel en acrylverf schilderijen. Tot ik olieverf voor het eerst ging mengen en daar vlinders van in mijn buik kreeg. Toen realiseerde ik me dat ik iets gevonden had. 

 

Sinds 2020 sta ik (opnieuw) ingeschreven bij de kamer van koophandel en halverwege 2022 werd ik weer volledig zelfstandige. Maar nu als kunstschilder en dat voelt als thuiskomen. 

Creëren vanuit de stilte, de mooie ontmoetingen, het vakmanschap en tenslotte een tijdloos portret neerzetten waar je iemand heel blij mee maakt is wat me dagelijks voldoening geeft.

De werking van het licht en de suggestie van plasticiteit zijn facetten van het portretschilderen die me eindeloos boeien. Ik besteed daar veel aandacht aan en streef er naar dat de gradaties van licht, het oog verfijnd door een portret leiden. 

 

Minimalistisch, gelaagd, krachtig, persoonlijk zijn woorden die ik gebruik om m'n werk te omschrijven. In zowel abstract als figuratief werk voel ik me thuis.

 

Je kan meer over mij lezen en mijn manier van werken via onderstaande blogs. Wil je op de hoogte gehouden worden van wat ik maak, overweeg dan om je in te schrijven voor de persoonlijke nieuwsbrief onderaan deze pagina.

      Vanessa Graves liet een portret schilderen van haar overleden vader:

'Over het geheel genomen zou ik Frank ten zeerste aanbevelen, niet alleen vanwege zijn talent, maar ook vanwege zijn professionaliteit en aandacht voor details.'

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE MEER WETEN?

Ik denk graag met u mee over uw wensen voor een portret op maat. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en een vrijblijvende prijsopgave.

  • Instagram
  • LinkedIn

+31 (0) 621 85 91 32

INFO@FRANKVERBRUGGE.NL

ROSMALEN |  THE NETHERLANDS 

Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR EEN PERSOONLIJKE NIEUWSBRIEF

Lees over nieuwste creaties, persoonlijke ervaringen, gedachten en wat mij inspireert. 

20220302-LOGO-FV00.jpg

FRANK VERBRUGGE ART

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN © 2022

bottom of page