top of page

VAN DEUR TOT DEUR TOT KUNST

SLENTEREN DOOR EEN DORPJE EN ME PUUR VERWONDEREN.

Met het gezin waren we in Engeland deze zomer. Niet dat ik had verwacht dat het hele land strak en opgeruimd zou zijn maar dat het contrast tussen rijk en arm zo groot zou zijn als in Frankrijk, had ik niet verwacht.
Rondslenteren in steden en dorpjes en me onvoorbereid laten verwonderen over het kleurgebruik in gevels en kozijnen, is iets wat me van jongs af aan met de paplepel is ingegoten. Ook nu nog kan ik er geen genoeg van kan krijgen. Ook in Engeland bleek ik me dus te kunnen laven aan genoeg verpauperde geveltjes!


Zo'n gonzend kleuroppervlak van een honderden jaren oude deur kan enorm mijn aandacht trekken. De elementen die zich ingevreten hebben, slijtage, gebruikssporen van generaties lang vormen een unieke textuur. Zo krijg je de mooiste visuele verhaallijnen in kleurverlopen en oppervlakte contrasten waar het licht mee speelt. Dit zijn juweeltjes van inspiratie voor me. Ik experimenteer steeds meer met kleur en de vondsten sporen me aan om het pallet om te zetten in abstracte schilderijen.


oil painting of a dog
ROSS-ON-WYE NO.1, OLIEVERF OP DOEK, 60 x 100 CM

Dit abstracte werk is recent gemaakt en gebaseerd op een kleurstelling die ik op een geveltje in het dorpje Ross-on-Wye tegenkwam. In dit dorpje waren ongelofelijk kleurcombinaties te vinden op zowel oude als jongere architectuur. Ik heb me er dagen in kunnen verliezen terwijl de dames zich lieten inspireren in kledingwinkeltjes.
Komende tijd kan je meer verwachten van deze Ross-on-Wye serie. Wil je op de hoogte blijven, neem dan hier af en toe een kijkje of abonneer je op de nieuwsbrief onderaan.


 

Heb je zelf interesse in een kunstwerk op maat of ken je iemand die geïnteresseerd zou kunnen zijn? Deel mijn werk of neem gerust direct telefonisch contact met me op.


 

Lees verder over mijn werkwijze en de kwaliteit die ik nastreef, door te klikken op een van de andere blogs hieronder.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page