top of page
IMG_0489.jpg

TRONIES

De vrije portretten die ik maak op voornamelijk klein formaat tonen naar binnen gekeerde, verstilde uitdrukkingen. Een staat van zijn die in sterk contrast staat met de haastige en vluchtige wereld waarin we leven, die gevuld is met oneindig veel prikkels.


Ik geloof dat de meeste antwoorden, genezing en vrede, te vinden is in onze eigen innerlijke stilte. Deze serie is mijn zachte oproep. 

WAT IS EEN TRONIE

'Ik vraag me wel eens af hoe de wereld eruit zou zien als we allemaal regelmatig onze aandacht naar binnen zouden keren'. 

De mens beschikt over het unieke vermogen om zich bewust te verhouden tot zichzelf, innerlijk in dialoog te gaan. Ik doe dat graag in stilte. Deze vorm van 'schouwen' en met jezelf in verbinding komen, heeft mij persoonlijk heel veel gebracht en fascineert me al jaren. Het heeft er onder andere voor gezorgd dat ik me full time ben gaan richten op portret schilderen. 

Mijn Tronies zijn een continue studie naar anatomie, materiaalgebruik en techniek en een uiting van deze bijzondere staat van zijn.

Kijk in de winkel welke Tronies beschikbaar zijn voor verkoop.

bottom of page