top of page

EEN WAAR VERHAAL BIJ DEZE LIJNTJES

EEN PERSOONLIJK VERHAAL BIJ MIJN ABSTRACTE WERK
Kort persoonlijk en ook wel kwetsbaar verhaal over dit werkje en mijzelf.

Gaandeweg ontdekte een tijd geleden ik dat ik regelmatig onbewust abstract werk maak waarbij zich een element in het werk, afzet of isoleert van andere (bijna) gelijke elementen. Zo hier ook: een lijn ‘tegenover’ een groep andere.

Even tussendoor: Ik ben er heilig van overtuigd dat als je in een fijne, bijna 'gedachtenloze' flow bent tijdens het maken van abstract werk, je ongemerkt een bron aanboord die in het onderbewuste ligt. Zieleroerselen kunnen naar boven komen en zich voor je neus tot uiting bregnen.


Dus toen ik me het beovenstaande realiseerde, begon ik me af te vragen waar dit vandaan komt. En warempel, ik ben al m’n hele leven een solo-lange afstanden-loper en houd niet van bindingen aan clubjes of groepen. En als ik al in een groep ben, voel(de) ik mijzelf vaak een uitzondering of zonderling. Ik zag dus een mooie relatie tussen wat ik intuitief maak en mijn innerlijke.


Is dit waarom creatieve therapie zo mooi kan werken?

Wat komt er in jou naar boven en manifesteer je op papier, wanneer je echt in verbinding bent met je innerlijke? Nooit gedaan?: Haal een paar keer diep adem, zet muziek aan die je raakt, pak een stapeltje afgedankte papiertjes (dat maakt de drempel laag) en een potloodje wat je lief is en laat 'het' voor een uurtje gaan. De ene na de ander en kijk wat er van komt.


Ik verzorg overings ook creatieve workshops op basis van dit principe. Al of niet in samenwerking met een dialoog expert (@Olgaplokhooij) om het af te kunnen sluiten met een integere en diepgaande gespreksronde. Een waardevolle ervaring en een eer om het te mogen doen.
 

Heb je zelf interesse in een kunstwerk op maat of ken je iemand die geïnteresseerd zou kunnen zijn? Deel mijn werk of neem gerust direct telefonisch contact met me op.


 

Lees verder over mijn werkwijze en de kwaliteit die ik nastreef, door te klikken op een van de andere blogs hieronder.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page