top of page

ABSTRACTE KUNST IS FIGURATIEF VOOR EMOTIES

Bijgewerkt op: 11 nov. 2022

MEDIUM inkt op papier FORMAAT 11 x 7 cm


Ik hou ervan als mijn werk mensen in een positieve stemming brengt. Er is al genoeg ellende in de wereld. Tegelijkertijd kiest het werk altijd zijn eigen weg.Om een voorbeeld te geven. Een vriend van mij karakteriseerde dit werk met de volgende titel:

"De donkere weg via koffie naar een burn-out"

Ik bedoel maar…. Dat is iets wat ik er in de verste verte niet bij bedacht had. Maar zo kan het kennelijk gaan.

Nabijheid

Overigens illustreert dit prachtig wat abstracte kunst kan doen. Het keert je naar binnen en woelt voorstellingen en emoties los.

Ik zeg weleens: ‘abstracte kunst is figuratief voor emoties’. Daarom hou ik zo van die beide kunstuitingen. Ze werken op elkaar in en zorgen voor een vruchtbare ondergrond.

De twee raken elkaar in mijn verlangen om met mijn werk nabijheid op te roepen, of het nu gaat om een mens, een dier of een emotie.GEÏNSPIREERD OP EEN NEDERLANDSE VERSION, GESCHREVEN DOOR Arjo de Vries

 

Lees verder over mijn werkwijze en de kwaliteit die ik nastreef, door te klikken op een van de andere blogs hieronder.


 


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page