top of page

SCHETS VAN LEONIE IN OLIE (deel 1)

Bijgewerkt op: 11 nov. 2022

MEDIUM INK oil on paper board SIZE 12 x 12 cmZittend aan de eettafel bestudeer ik Leonie, een nieuw portret, een nieuwe taal verkennen.
Mijn wens is om steeds dichter bij authenticiteit te komen, maar toch expressief te blijven.

Ingetogen

Rustig


Minder verzadigde kleuren deze keer, steeds subtieler.

Zachte verlichting werkt als een sluier van aardetinten

Aarde, de grondstof waaruit wij bestaan

Stof

Licht

Ether

Water

Vuur

Ik probeer het te vangen, inclusief een stukje ziel

Tot ik voel dat ze er is

Leonie
Studie


Hieronder ziet u enkele dia's van het werk in uitvoering. Dit is een voorstudie voor het maken van een groter portret. Dit is slechts 12 x 12 cm klein. De volgende moet ongeveer 30 x 30 cm worden.


In deze studie richt ik me op het verkennen van enkele belangrijke elementen zoals een kleurenschema dat ik wil proberen en het ontdekken van de kenmerken die de essentie moeten vangen van wat ik van Leonie wil laten zien.


Raster

In het begin wil ik me zeker voelen. Dus begin ik met een raster. Ik kan ook zonder beginnen en meer 'romantisch' werken... maar dit is sneller en nauwkeuriger.


Arcering

De volgende stap is het inblokken van enkele tinten. Ik was een beetje te voorzichtig denk ik, de volgende keer zal ik meer oppervlakte raken want dat stuurt de waarden veel beter bij de volgende rondes, waarbij ik streef naar maximale plasticiteit en volumeperceptie.


Inkleuren

Ik deel hier een foto om het kleurenpalet te tonen. Ik gebruik een klein glasplaatje met een basiskleur eronder. Het is gemakkelijk schoon te maken en vast te houden.

Die kleine stalen bakjes bevatten walnotenolie en een gewoon schildermedium om ofwel dunner (eerst) ofwel vetter te werken in een later stadium.


Achtergrond

Ik ben meestal laat met mijn achtergrond. Iets wat ik ga onderzoeken is het vroeger invullen van de achtergrond.


Details

Glans op het haar en de details van de oorbellen kwamen op het einde. Ik wil meer tijd besteden aan het uitwerken van de mooie donkere tinten aan de schaduwzijde van haar gezicht. Hetzelfde geldt voor de achtergrond. Spelen met de lichtwaarden in de achtergrond zal het portret ruimtelijker maken.


Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief.MEDIUM INK oil on paper board SIZE 12 x 12 cm
Geïnteresseerd in een portret? Lees hier wat meer of neem gerust direct telefonisch contact met me op.

+31 (0) 6 21 85 91 32.


 

Lees verder over mijn werkwijze en de kwaliteit die ik nastreef, door te klikken op een van de andere blogs hieronder.


 


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page