top of page
20220302-LOGO-FV00.jpg

FRANK VERBRUGGE

PORTRETSCHILDER

PORTRET SCHILDERIJ IN OPDRACHT

Een kenmerkende houding, de stand van de ogen, of een trekje om de mond. Het gaat vaak om de kleine en subtiele elementen waarin je iemands diepere persoonlijkheid herkend. 

 

Het maken van een portret schilderij begint daarom voor mij bij een ontmoeting. Zo kom ik verder dan slechts het vastleggen van iemands verschijningsvorm.

Een portretschilderij wordt daarmee een afspiegeling van onze ontmoeting, de persoonlijke aandacht. Een persoonlijke ervaring die we samen delen en terugvinden in het resultaat.

Wil je een portret laten schilderen van een dierbare of geliefde? Lees hier meer.

DIEREN PORTRET

Net zo fascinerend vind ik het schilderen en 'vangen' van het karakter van dieren. Ik luister graag naar de verhalen over de rol die ze spelen in het gezin en de verbinding met hun baasje. 

 

Ik besteed graag veel aandacht aan het zo dichtbij mogelijk komen. Een paar uur samen zijn is nodig voor het maken van enkele honderden foto's. Hieruit worden de meest kenmerkende referentiefoto's geselecteerd voor een optimale referentie.

Wil je een portret laten schilderen? Lees hier meer.

EIGEN WERK

IMG_9927_edited.jpg

Ik schuw het onderzoek niet. Vaak kom ik iets tegen wat m'n interesse wekt en me uitdaagt om het te tekenen of schilderen. Met regelmaat spelen licht, compositie en vormgeving daarbij de hoofdrol. Daarbij grenzen verleggen qua kleurgebruik, toets of abstractie is wat me scherp houdt en doet ontwikkelen wat weer ten goede komt aan de gelaagdheid van de portretten.

Ik schilder fantasie Tronies. 'Koppen' uit hoofd om te oefenen op de anatomie van gezicht, verstilde uitdrukkingen in combinatie met verschillende technieken. Lees meer.

OVER FRANK VERBRUGGE

'Een goed portret gaat ver voorbij aan gelijkenis alleen. Het is pas geslaagd als je zijn of haar aanwezigheid voelt!'

Frank Verbrugge en een van zijn olieverfschilderijen van een hond

Scherpe observatie, gedrevenheid en integriteit. Frank is professioneel portretschilder met een scherp oog, verregaande interesse in de werking van het licht en streeft er naar met een portret de nabijheid op te roepen van de geportretteerde. 

Zijn vriendelijke en warme persoonlijkheid maakt dat je je snel op je gemak voelt. Door hem een portret laten maken is een waardevolle ervaring. 

 

Lees meer over Frank 

Anchor 1
Anchor 2
bottom of page